Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΛΟΥΚΟΥΜΑΚΙ #5_Σύνδεση Προτάσεων




Το διαδραστικό λουκουμάκι #5  έχει ήδη ανέβει στο TpT κατάστημα μου  και σε αυτό μπορείτε να βρείτε τον τρόπο που συνδέονται οι  κύριες και οι δευτερεύουσες προτάσεις.



Πιο συγκεκριμένα, επεξηγούνται η παρατακτική και  η υποτακτική σύνδεση, αλλά και το ασύνδετο σχήμα. Στο κομμάτι αυτό υπάρχουν οι παρατακτικοί σύνδεσμοι ανά είδος και ελεύθερος χώρος για να γράψουν τα παιδιά το δικό τους παράδειγμα, υπό καθοδήγηση ή όχι.



 Οι υποτακτικοί σύνδεσμοι αναφέρονται αναλυτικά  στα σπιτάκια των συνδέσμων. Υπάρχουν πεδία σχετικά με τη λειτουργία τους ως συντακτικοί όροι, με τον τρόπο που μπορούν αυτές να εισαχθούν και τι εκφράζουν σε κάθε περίπτωση.



Μέσα στο αρχείο υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες και φωτογραφίες για να τα κατασκευάσουν τα παιδιά βήμα βήμα. Υπάρχουν ξεχωριστές συμβουλές για τους εκπαιδευτικούς και εκτυπώσιμα φυλλάδια με συντομότερες οδηγίες για τους/τις μαθητές/τριες. Επιπροσθέτως, θα τα βρείτε και με κενά πλαίσια και τίτλους ώστε να συμπληρώσετε εσείς το υλικό της επιλογής σας. Το αρχείο αυτό περιέχεται και στο συνολικό πακέτο για το Lapbook Συντακτικού, αλλά χωρίς κενά πλαίσια.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα διαδραστικά λουκουμάκια για την κατασκευή ενός δικού σας Lapbook ή για το διαδραστικό τετράδιο. Μπορείτε να βρείτε όλα τα διαδραστικά μου λουκουμάκια εδώ.

Για να κατεβάσετε το Διαδραστικό Λουκουμάκι #5  πατήστε πάνω στην εικόνα:



Θα τα ξαναπούμε σύντομα εδώ γύρω !💖


Όροι πνευματικής ιδιοκτησίας

Το παρόν αρχείο αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του miataximapoiataxi και διατίθεται στον εκπαιδευτικό ιστότοπο miataximapoiataxi.blogspot.com.  Απαγορεύεται οποιαδήποτε εμπορική χρήση χωρίς την άδεια του δημιουργού βάση του νόμου  2121/1993 (ΦΕΚ Α'25, 4/3/93). Επιτρέπεται η ανατύπωση μόνο για ιδιωτική χρήση στα πλαίσια του σχολικού περιβάλλοντος.  Οποιαδήποτε αναφορά στο υλικό πρέπει να αναφέρει την πηγή με υπερσύνδεσμο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου