Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Ρίξε τα ζάρια και γράψε μια ιστορία


Πριν μερικά χρόνια, όταν είχα δει μια αλυσίδα να βγάζει προς πώληση ζάρια ιστορίας τα αγόρασα, καθώς θεωρούσα ότι είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για παραγωγή λόγου, προφορικού και γραπτού!


Με το πέρασμα των χρόνων αποδείχτηκαν πολύ καλοί σύμμαχοι, καθώς παιδιά με άρνηση ή φόβο για το γράψιμο δέχθηκαν να πουν και έπειτα να γράψουν την ιστορία που τους ερχόταν στο μυαλό, βλέποντας τα αφαιρετικά σκίτσα που τους τύχαιναν! 

Και πόσο τους άρεζε το τυχαίο!  Άλλες είναι  πετυχημένες ή αστείες κι άλλες όχι, αλλά ο πρώτος και σημαντικοτερος στόχος πάντα πετυχαίνει: ενδιαφέρον για να χτίσουν τη τρελή πλοκή της τυχαίας ιστορίας τους! Σταδιακά, εισάγουμε στον λόγο τους τις συνδετικές λέξεις, τα επίθετα, τις επαυξημένες προτάσεις και έτσι τα κείμενα τους θα έχουν μεγαλύτερη συνοχή και συνεκτικότητα. Το θέμα είναι να γίνει η αρχή😉! 

 Έφτιαξα μια φόρμα για την καταγραφή της ιστορίας τους με πινακάκι αυτοελέγχου για τα  σημαντικά στοιχεία της συγγραφής τους. Μπορείτε να την κατεβάσετε κι εσείς δωρεάν από το κατάστημα μου στο TpT πατώντας πάνω στην εικόνα:


Αν δεν ξέρετε πώς να κατεβάσετε αρχεία από το TpT πατήστε εδώ.



Το μεγάλο θέμα είναι πού βρίσκουμε ζάρια;
 Χωρίς καμία πρόθεση διαφήμισης , θα σας παραθέσω τα παρακάτω ενδιαφέροντα προϊόντα:


Τα είχα προμηθευτεί πριν χρόνια, δεν ξέρω αν ακόμα είναι διαθέσιμα.


2.Story Dice Akros 
και εδώ το  ελληνικό φυλλάδιο 😍

 Έπειτα από προσωπική επικοινωνία με τη δεύτερη εταιρεία, έλαβα την απάντηση πως δεν τα στέλνουν Ελλάδα, αλλά συνεργάζονται με κάποιες ελληνικές εισαγωγικές. Αυτές είναι:


Όμως, αν το να αγοράσουμε δεν αποτελεί επιλογή (και το καταλαβαίνω!) τότε μπορούμε και να τα φτιάξουμε!







Το παρόν αρχείο αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του miataximapoiataxi και διατίθεται στον εκπαιδευτικό ιστότοπο miataximapoiataxi.blogspot.com.  Απαγορεύεται οποιαδήποτε εμπορική χρήση χωρίς την άδεια του δημιουργού βάση του νόμου 2121/1993 (ΦΕΚ Α'25, 4/3/93). Επιτρέπεται η ανατύπωση μόνο για ιδιωτική χρήση στα πλαίσια του σχολικού περιβάλλοντος. Οποιαδήποτε αναφορά στο υλικό πρέπει να είναι αποσπασματική και να αναφέρει την πηγή με υπερσύνδεσμο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου