Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Στρατηγικές πολλαπλασιασμού σε αφίσα και σε ποιηματάκια

    

   Η προπαίδεια είναι πραγματική πρόκληση για ένα/μία δάσκαλο/α και αγαπάμε να ψάχνουμε τρόπους να βοηθήσουμε τα παιδιά να την απομνημονεύσουν με τον καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο...
   Αποφάσισα να συγκεντρώσω σε μια αφίσα τον τρόπο σκέψης για κάθε μία από τις προπαίδειες 0-10 ώστε να βοηθήσω περισσότερο τους/τις μαθητές/τρεις να τα έχουν κάπως πιο...μαζεμένα. Μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν πατώντας στην παρακάτω εικόνα.


Επίσης, στο κατάστημα μου μπορείτε να βρείτε τη σειρά με τα ποιηματάκια για τις στρατηγικές της κάθε προπαίδειας. Εύκολα στην απομνημόνευση λόγω της ομοιοκαταληξίας τους δίνουν άλλον ένα τρόπο στους μαθητές/τριες μας για να υπολογίζουν όλα τα βασικά γινόμενα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις αφίσες τόσο για διακόσμηση στην τάξη, όσο και στο τετράδιο των παιδιών ως πίνακες αναφοράς.


*Εμείς πέρυσι εκτυπώσαμε τα ποιηματάκια σε σμίκρυνση και τα κάναμε βιβλιαράκι.







Εάν δεν έχετε ήδη δει τις παλιότερες αναρτήσεις για την προπαίδεια μπορείτε να τις βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους!


Πυθαγόρειος Πίνακας Πολλαπλασιασμού με "μαγικές" λωρίδες



Εισαγωγή στο πολλαπλασιασμό (Φόρμα για στρατηγικές)


Η Πυραμίδα των Πολλαπλάσιων


Αφίσες με στρατηγικές και ιδιότητες πολλαπλασιασμού.



Βιβλιαράκια εργασίας για Πολλαπλασιασμό -MultiFlapbooks







Τα λέμε σύντομα!





Όροι πνευματικής ιδιοκτησίας

Το παρόν αρχείο αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του miataximapoiataxi και διατίθεται στον εκπαιδευτικό ιστότοπο miataximapoiataxi.blogspot.com.  Απαγορεύεται οποιαδήποτε εμπορική χρήση χωρίς την άδεια του δημιουργού βάση του νόμου  2121/1993 (ΦΕΚ Α'25, 4/3/93). Επιτρέπεται η ανατύπωση μόνο για ιδιωτική χρήση στα πλαίσια του σχολικού περιβάλλοντος.  Οποιαδήποτε αναφορά στο υλικό πρέπει να αναφέρει την πηγή με υπερσύνδεσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου