Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Σημεία στίξης (αφίσες και φύλλο εργασίας)




   Τα σημεία στίξης είναι από τα βασικότερα εργαλεία του γραπτού λόγου και  η επανάληψή τους στην αρχή της σχολικής χρονιάς απαραίτητη!


    Παρακάτω θα βρείτε ένα αρχείο pdf με τετράγωνες αφίσες για 14  σημεία στίξης. Υπάρχουν σε έγχρωμη και σε ασπρόμαυρη μορφή.  Η απόδοση τους είναι δική μου "γραφιστική" δημιουργία. Κάθε σύμβολο βρίσκεται πάνω, στη μέση ή κάτω από τη γραμμή του ορίζοντα (η γραμμή ανάμεσα στο γαλάζιο και το πράσινο), ώστε να παραπέμπει στη θέση που πρέπει να έχει το σημείο σε σχέση με τη γραμμή του τετραδίου. Επίσης, η έκφρασή τους είναι ανάλογη της χρήσης τους. Περιλαμβάνονται τα παρακάτω σημεία στίξης:
-τελεία
-κόμμα
-ερωτηματικό
-θαυμαστικο
-αποσιωπητικά
-άνω τελεία
-αγκύλες
-παύλα
-παρένθεση
-διπλή παύλα
-εισαγωγικά
-απόστροφος
-άνω και κάτω τελεία
-ενωτικό

Ελπίζω να σας αρέσουν! Για να τα κατεβάσετε πατήστε εδώ.




   Οι αφίσες μπορούν να προσαρμοστούν στο επιθυμητό μέγεθος αλλάζοντας τις ρυθμίσεις του εκτυπωτή σας. Επιπλέον, για μεγαλύτερη οικονομία μπορείτε να εκτυπώσετε τις ασπρόμαυρες αφίσες και να τις χρωματίσετε με νερομπογιές, το αποτέλεσμα θα είναι παρόμοιο με αυτό στις αφίσες της ΑΒ. 


Μαζί μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν σε αρχείο ppt ένα πρότυπο φύλλο εργασίας στο οποίο συμπληρώνετε στο αντίστοιχο πλαίσιο κειμένου το επιθυμητό σημείο στίξης και ζητάτε από τα παιδιά να το απεικονίσουν συμβολικά, να περιγράψουν τη χρήση του και να γράψουν 2 δικές τους προτάσεις που να το περιέχουν. Προτείνεται για μικρές τάξεις. Για να το κατεβάσετε πατήστε εδώ.







Εάν δεν ξέρετε πώς να κατεβάσετε 
από το Teachers Pay Teachers διαβάστε εδώ.

Θα τα πούμε ξανά εδώ γύρω, λογικά την επόμενη εβδομάδα!
Να τα περνάτε όμορφα!







Όροι πνευματικής ιδιοκτησίας
Το παρόν αρχείο αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του miataximapoiataxi και διατίθεται στον εκπαιδευτικό ιστότοπο miataximapoiataxi.blogspot.com.  Απαγορεύεται οποιαδήποτε εμπορική χρήση χωρίς την άδεια του δημιουργού βάση του νόμου  2121/1993 (ΦΕΚ Α'25, 4/3/93). Επιτρέπεται η ανατύπωση μόνο για ιδιωτική χρήση στα πλαίσια του σχολικού περιβάλλοντος.  Οποιαδήποτε αναφορά στο υλικό πρέπει να αναφέρει την πηγή με υπερσύνδεσμο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου