Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Φόρμες για τις εργασίες στο σπίτι



Δε θα μπω σε συζήτηση για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να βάζουμε εργασίες στο σπίτι. Πιστεύω ότι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Όταν όμως βάζουμε, τι γίνεται;


Πόσοι κάνουν τις εργασίες τους;
Πόσοι τις θυμούνται;
Πόσοι θυμούνται στο περίπου και πόσοι ξεχνούν να τις σημειώσουν;

     Σαφέστατα το παιδί θα πρέπει να φτάσει σε ένα σημείο που να μπορεί να σημειώσει και να αυτονομηθεί ως προς τα καθήκοντα της μελέτης του. Όμως μέχρι να επιτευχθεί αυτός ο στόχος το παιδί που θα πάει σπίτι και δε θα έχει τις εργασίες του θα μείνει πίσω, θα βάλει το γονιό να αναζητήσει σε συμμαθητή της εργασίες και πολλές φορές η κατάσταση μπερδεύεται αν και το άλλο παιδί έχει ελλιπείς ή λάθος σημειώσεις. Το παιδί που είναι επιμελές θα είναι επιμελές, αυτό είναι δεδομένο. Το όλο εγχείρημα απευθύνεται σε αυτά τα παιδιά που δυσκολεύονται στην οργάνωση και στην καταγραφή των καθηκόντων τους. Μαθαίνοντάς τους να κοιτούν καθημερινά το φύλλο καθηκόντων, μαθαίνουν να δουλεύουν με αυτό και σταδιακά μπορούμε να τους εξασκήσουμε στο τρόπο συμπλήρωσής τους.

     Το να σημειώνουν σε ένα μπλοκάκι τις εργασίες της επομένης είναι η πιο απλή μορφή.
Για κάποιον που θέλει ωστόσο κάτι πιο οργανωμένο έχω φτιάξει 5 διαφορετικές φόρμες για καταγραφή των εργασιών που πρέπει να κάνουν οι μαθητές/τριες στο σπίτι. Οι 5 αυτές φόρμες  είναι σε διαφορετικές παραλλαγές και η καθεμία είναι αποθηκευμένη σε αρχείο PowerPoint  με οδηγίες και με προτεινόμενα πλαίσια κειμένου.  Κάθε αρχείο έχει μέσα και διαφάνειες  με transeparent  εικόνες. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εισάγετε στις λευκές διαφάνειες δικό σας φόντο. Μπορείτε να τις προμηθευτείτε ξεχωριστά ή στο συνολικό και οικονομικότερο πακέτο.


Ιδέες προς χρήση:

✔Συμπληρωμένο και φωτοτυπημένο από τον εκπαιδευτικό μοιράζεται στην τάξη, ολομέλεια ή όχι.

✔Συμπληρωμένο  από τον εκπαιδευτικό προβάλλεται στον πίνακα και τα παιδιά καταγράφουν.

✔Φωτοτυπημένο και με άδεια πλαίσια συμπληρώνεται από τον μαθητή μέρα με τη μέρα.

✔Συμπληρωμένο και αποθηκευμένο σε μορφή pdf  αποστέλλεται στα e-mails των γονιών.


Διαβάστε την περιγραφή τους για να επιλέξετε όποιο σας ταιριάζει.

Πατήστε στο σύνδεσμό πάτω από τις εικόνες για να τα κατεβάσετε:


Το αρχείο αυτό περιλαμβάνει ένα πρότυπο φύλλο καθηκόντων σε 15 παραλλαγές με δυνατότητα επεξεργασίας. Παρέχονται οδηγίες. Στις παραλλαγές θα βρείτε 
-για κάθε μήνα από Σεπτέμβριο μέχρι Ιούνιο
-με κενό αριθμό εβδομάδας
-με ημερήσια ανάθεση εργασιών
-ασπρόμαυρα σε μορφή transeparent, ώστε να εισάγετε φόντο της προτίμησής σας.                                
Το αρχείο αυτό περιλαμβάνει ένα πρότυπο φύλλο καθηκόντων με διαφορετικό τίτλο ανά μήνα (10 φυλλάδια για τους μήνες Σεπτέμβριο-Ιούνιο) και έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας. Επιπλέον, με υποσημείωση προτείνεται να υπογράφει καθημερινά ο γονιός ή ο κηδεμόνας το κάθε πλαίσιο  και στο τέλος του μήνα να επιστρέφεται στο σχολείο. Παρέχονται οδηγίες.

Το τρίτο πακέτο από τα φύλλα καθηκόντων είναι κατάλληλο για τις μικρές τάξεις, καθώς περιλαμβάνει σημεία για σημειώσεις της Ανάγνωσης, της Αντιγραφής, της Ορθογραφίας και των Μαθηματικών. Στο αριστερό τμήμα του υπάρχει χώρος για σημειώσεις. Υπάρχουν 20 διαφορετικά Melonhearz Clip Art  και ένα επιπλέον ασπρόμαυρο transeparent, ώστε να του τοποθετήσετε το φόντο που προτιμάτε.

Απλές και λιτές εβδομαδιαίες φόρμες για καταγραφή των εργασιών για το σπίτι. Τις βρίσκετε σε 20 διαφορετικά χρώματα φόντου μαζί με το ασπρόμαυρο transeparent φύλλο για να προσθέσετε το δικό σας φόντο.
    
    Σε αυτά τα φύλλα καθηκόντων θα βρείτε 171 παραλλαγές με διάφορα εικονίδια επάνω δεξιά (συνήθως σχετίζονται με εποχές και παγκόσμιες ημέρες) και τη δυνατότητα να γράψετε μέσα σε 4 ή 6 ή 7 πλαίσια. Υπάρχουν μέσα ψηφιακά αυτοκόλλητα από τα οποία επιλέγετε τα επιθυμητά και έπειτα με αντιγραφή-επικόλληση τα τοποθετείτε ανάλογα με στο φύλλο σας. Τα αυτοκόλλητα περιέχουν τους εξής τίτλους.
 Γλώσσα, Μαθηματικά, Μελέτη Περιβάλλοντος, Ιστορία, Θρησκευτικά, Φυσική, Γεωγραφία, Κ.Π.Α, Ανάγνωση, Αντιγραφή, Ορθογραφία, Επανάληψη, Υπενθύμιση, Γενέθλια του μήνα, Βιβλίο που διάβασα, Εξάσκηση στο διαδίκτυο, Προσεχώς.
Υπάρχουν οδηγίες εντός.
                 




Για το συνολικό πακέτο πατήστε εδώ:
Εδώ θα βρείτε το συνολικό πακέτο των 5 διαφορετικών προτύπων και των παραλλαγών τους σε οικονομικότερη τιμή.


Θα τα πούμε την επόμενη εβδομάδα!
Μέχρι τότε να τα περνάτε όμορφα!

Edit 20/9/21: Στο 5ο αρχείο έχουν προστεθεί όλες οι διαφάνειες ως εικόνες ώστε να έιναι ευκολότερη η χρήση σε cloud, όπως το Google Drive! 

Δείτε το βίντεο: 







Όροι πνευματικής ιδιοκτησίας
Το παρόν αρχείο αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του miataximapoiataxi και διατίθεται στον εκπαιδευτικό ιστότοπο miataximapoiataxi.blogspot.com.  Απαγορεύεται οποιαδήποτε εμπορική χρήση χωρίς την άδεια του δημιουργού βάση του νόμου  2121/1993 (ΦΕΚ Α'25, 4/3/93). Επιτρέπεται η ανατύπωση μόνο για ιδιωτική χρήση στα πλαίσια του σχολικού περιβάλλοντος.  Οποιαδήποτε αναφορά στο υλικό πρέπει να αναφέρει την πηγή με υπερσύνδεσμο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου