Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Αναφορά Προόδου Μαθητή/τριας



   Σε 15 μέρες περίπου τελειώνει το Α΄τρίμηνο, όλοι θα συναντήσουμε τους γονείς για να συζητήσουμε για τις επιδόσεις και την πρόοδο των μαθητών μας. Όλοι, βεβαίως, θα έχουμε τον έλεγχο προόδου τυπωμένο, βαθμολογημένο και ετοιμοπαράδοτο γιατί...έτσι πρέπει...! Ένας βαθμός, όμως,
μέσα σε λίγα λεπτά προσωπικής συζήτησης δεν καλύπτει τη δράση και την προσπάθεια ενός παιδιού για ένα τρίμηνο. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, για να δώσουμε ακριβέστερο στόχο  στις συζητήσεις μας με τους γονείς των παιδιών, αλλά και για να κατανοήσουν περισσότερο και οι ίδιοι αυτά που έχουμε να τους πούμε, βρήκα ενδιαφέρουσα την ιδέα της Stephanie.

Πρόκειται για μια φόρμα που περιέχει λίστες με τα εξής πεδία:
  • Τα βασικά μαθήματα (Γλώσσα και Μαθηματικά),
  • τη συμπεριφορά,
  • τις συνήθειες του παιδιού ως προς την μελέτη και
  • τις εργασίες που έχει να παραδώσει το παιδί από το σπίτι.
    Επιπλέον, υπάρχει χώρος για τα δυνατά σημεία του κάθε παιδιού, αλλά και αυτά που πρέπει να βελτιωθούν. Θέτοντας ξεκάθαρα τον στόχο του επόμενου τριμήνου για κάθε μάθημα, θεωρώ, ότι διευκολύνουμε και το ίδιο το παιδί να επικεντρωθεί σε αυτόν και να ξεπεράσει τις αδυναμίες του.

     Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, προσπάθησα να φτιάξω μια παρόμοια φόρμα και την μοιράζομαι μαζί σας για να είμαστε όλοι πιο προετοιμασμένοι και πιο αποτελεσματικοί στην ολιγόλεπτη συνάντηση  κάθε τριμήνου.Ο εκπαιδευτικός μπορεί να κρίνει ο ίδιος αν θα την χρησιμοποιήσει για το δικό του προσωπικό παιδαγωγικό ημερολόγιο που έχει για κάθε μαθητή/τρια ή αν θα το μοιραστεί με τους γονείς την ώρα της συνάντησης.
 Για να το κατεβάσετε πατήστε πάνω στην εικόνα:


Ελπίζω να βοήθησα!😉
Θα τα ξαναπούμε σύντομα!





Όροι πνευματικής ιδιοκτησίας

Το παρόν αρχείο αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του miataximapoiataxi και διατίθεται στον εκπαιδευτικό ιστότοπο miataximapoiataxi.blogspot.com.  Απαγορεύεται οποιαδήποτε εμπορική χρήση χωρίς την άδεια του δημιουργού βάση του νόμου  2121/1993 (ΦΕΚ Α'25, 4/3/93). Επιτρέπεται η ανατύπωση μόνο για ιδιωτική χρήση στα πλαίσια του σχολικού περιβάλλοντος.  Οποιαδήποτε αναφορά στο υλικό πρέπει να αναφέρει την πηγή με υπερσύνδεσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου