Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Γυρίζω και Υπολογίζω _ Christmas edition



Και να η χριστουγεννιάτικη έκδοση! 

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενη ανάρτηση που παρουσίαζε το πρώτο αρχείο της σειράς, οι τέσσερις  πράξεις είναι βασικό εργαλείο στα Μαθηματικά και παρόλο που κάνουμε επαναλήψεις κάποια κενά αναδύονται και στην πορεία της ύλης. Αυτά τα κενά έχει ως στόχο να καλύψει το αρχείο με πιο γιορτινό τρόπο!
🎄🎄🎄🎅🎅🎅❄️❄️❄️


Τα περιγραφικά στοιχεία και ο τρόπος με τον οποίο το δουλεύετε είναι όμοιος με τη φθινοπωρινή έκδοση, αλλά σας τα παραθέτω ξανά:



    Μέσα από 16 διαφορετικές διαφάνειες με χριστουγεννιάτικα spinners τα παιδιά καλούνται να τύχουν αριθμούς και να υπολογίσουν σωστά ότι τους ζητείται. Οι αριθμοί αυτοί είναι επιλογή του κάθε εκπαιδευτικού, ανάλογα με τους στόχους  και τα διαφοροποιημένα επίπεδα της διδασκαλίας του, γι' αυτό και το αρχείο είναι επεξεργάσιμο σε μορφή ppt, ώστε να εισάγετε τους δικούς σας αριθμούς και να τους μορφοποιήσετε κατά προτίμηση σε χρώμα, μέγεθος, γραμματοσειρά...


   Παράλληλα περιέχονται 37 χριστουγεννιάτικη φόρμες προς συμπλήρωση από τα παιδιά.  Κάποιες από αυτές έχουν κενά για μόνο μια πράξη (ενίοτε με την επαλήθευσή της ) για να χρησιμοποηθούν ως  πλαστικοποιημένες καρτέλες ή μέσα σε διαφάνειες "σβήσε-γράψε" ή για προβολή στον διαδραστικό πίνακα. Άλλες φόρμες, που προσφέρονται για επίλυση περισσότερων πράξεων, προτείνεται να χρησιμοποιηθούν ως φύλλα εργασιών.

επεξήγηση σε κάθε αρχείο

     Το αρχείο αυτό αποτελεί εργαλείο στα χέρια όλων των εκπαιδευτικών καθώς μπορούν να επιλεχθούν συγκεκριμένες διαφάνειες ανάλογα με την τάξη και με το γνωστικό επίπεδο κάθε μαθητή/τριας. Περιέχει διαβαθμισμένες φόρμες,  κατάλληλες να χρησιμοποιηθούν από την Α΄ ως την Στ΄ τάξη και  καλύπτουν το σύνολο των ειδών των τεσσάρων πράξεων. Πιο αναλυτικά περιέχονται:

👉16 διαφάνειες με χριστουγεννιάτικα spinner
👉7 διαφάνειες με φόρμες για πρόσθεση
👉7  διαφάνειες με φόρμες για αφαίρεση
👉9  διαφάνειες με φόρμες β πολλαπλασιασμό
👉14 διαφάνειες με φόρμες για τη διαίρεση



Το αρχείο κατεβαίνει συμπιεσμένο και μέσα στο φάκελο περιέχονται, εκτός από το PowerPoint, ένα όμοιο αρχείο pdf και ένα pdf με αναλυτικά τα περιεχόμενα και τον σκοπό χρήσης της κάθε διαφάνειας. Κάθε διαφάνεια έχει μια διακριτική αρίθμηση κάτω δεξιά.






 Για να το βρείτε πατήστε εδώ.

Μελλοντικά η σειρά  δύναται να εμπλουτιστεί με:

⛄χειμερινά (θα το έχω έτοιμο μέσα στις γιορτές !), 
🌷ανοιξιάτικα και 
🍧καλοκαιρινά spinners! 
Θα υπάρξουν σχετικές αναρτήσεις. 

Θα τα πούμε σύντομα εδώ γύρω!💖







Όροι πνευματικής ιδιοκτησίας

Το παρόν αρχείο αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του miataximapoiataxi και διατίθεται στον εκπαιδευτικό ιστότοπο miataximapoiataxi.blogspot.com.  Απαγορεύεται οποιαδήποτε εμπορική χρήση χωρίς την άδεια του δημιουργού βάση του νόμου  2121/1993 (ΦΕΚ Α'25, 4/3/93). Επιτρέπεται η ανατύπωση μόνο για ιδιωτική χρήση στα πλαίσια του σχολικού περιβάλλοντος.  Οποιαδήποτε αναφορά στο υλικό πρέπει να αναφέρει την πηγή με υπερσύνδεσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου