Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

5 Ταινίες μικρού μήκους για τα φετινά Χριστούγεννα

 


Τι θα λέγατε για μερικές ταινίες μικρού μήκους με χριστουγεννιάτική διάθεση στο...παραπέντε των Χριστουγέννων (εντάξει, τώρα πρόλαβα!); Είναι επιλεγμένες με βάση το νόημα που περνούν στους μικρούς θεατές. Δείτε και επιλέξτε αυτή που ταιριάζει στο δικό σας γιορτινό μάθημα! 

Χριστουγεννιάτικη ταινία μικρού μήκους #1: The Time Shop

Ένα 8χρονο κορίτσι διεκδικεί τους γονείς της για να περάσουν λίγο χρόνο μαζί. Οι γονείς είναι αρκετά πολυάσχολοι μέχρι που ένα μαγικό κάλεσμα κάτω από την σκάλα την οδηγεί στο μαγαζί του χρόνου! Δυνατό νόημα μέσα σε 2.00 λεπτά που μπορεί να συγκινήσει, να πυροδοτήσει  συζητήσεις, αλλά και να ενεργοποιήσει μικρούς και μεγάλους για τον...Together Time (Τον Χρόνο Μαζί). Από την Chick-fil-A



Χριστουγεννιάτικη ταινία μικρού μήκους #2:  From our Family to Yours





Τα χρόνια περνούν, οι άνθρωποι μεγαλώνουν αλλά οι παραδόσεις είναι αυτές που φτιάχνουν αναμνήσεις που διασχίζουν τις γενιές και μας κρατούν δεμένους. Η Λόλα από τότε που ήταν μικρή φτιάχνει με τη γιαγιά  της χειροτεχνίες αστεριών. Με το πέρασμα του καιρού η παράδοση τους αρχίζει να εξαφανίζεται, όμως η εγγονή που έχει πια μεγαλώσει εμπνέεται και ετοιμάζει μια έκπληξη στην αγαπημένη της γιαγιά. Πρόκειται για μία διαφήμιση που σηματοδοτεί την 40χρονη συνεργασία της Disney με την παιδική φιλανθρωπική οργάνωση Make-A-Wish.Από την Walt Disney.


Χριστουγεννιάτικη ταινία μικρού μήκους #3: The Supporting Act

Αποτελεί δίλεπτη διαφήμιση στο BBC  με ολοκληρωμένη πλοκή και έντονο νόημα! Ένα έφηβο κορίτσι λατρεύει το χορό και θέλει να συμμετέχει σε ένα διαγωνισμό ταλέντων. Ο πολυάσχολος πατέρας της δε δείχνει να την προσέχει ιδιαίτερα,  μέχρι που την βοηθά την πιο κατάλληλη στιγμή. Συγκινητική στιγμή μεταξύ πατέρα και κόρης.  Μια παραγωγή του BBC.


Χριστουγεννιάτικη ταινία μικρού μήκους #4: Erste Christmas Ad 2020


Μια συγκινητική ταινία μικρού μήκους, στην πραγματικότητα διαφήμιση, με ήρωα έναν ηλικιωμένο κύριο που αρνείται να νιώσει τη χαρά των Χριστουγέννων. Βρίσκεται σε έναν οίκο ευγηρίας  και τελικά κάποιος καταφέρνει να του ανοίξει την καδιά και να του  θυμίσει την... αγάπη.  "Έίτε είσαι νέος, είτε ηλικιωμένος, αυτό που μετράει τα Χριστούγεννα είναι να είμαστε εκεί ο ένας για τον άλλο" αναφέρει το μήνυμα της ταινίας στην περιγραφή της. Από την Erste Group Bank AG Creative Agency.


Χριστουγεννιάτικη ταινία μικρού μήκους #5: "Santa" s Intern



O εκπαιδευόμενος του Αϊ-Βασίλη έχει την πρώτη του μέρα στη δουλειά. Σύντομα καταφέρνει με την αδεξιότητα του να κάνει την μία γκάφα μετά την άλλη και να δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη δουλειά του. Στο τέλος τα καταφέρνει με κάποιες μικρές παράπλευρες απώλειες! Η πιο αστεία ταινία μικρού μήκους από τις παραπάνω προτάσεις, σίγουρα θα κάνει τους μικρούς θεατές να ξεκαρδιστούν! Από το Visual Effects & Motion Art Studio Luminous Delusion.


Ελπίζω να σας αρέσουν οι επιλογές μου και να τις αξιοποιήσετε με όποιον τρόπο θεωρείτε καταλληλότερο για την ψηφιακή σας τάξη!


Καλές Γιορτές, με υγεία και αγάπη για όλους!!!

ho ho ho sign






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου