Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Ταινία της εβδομάδας #3: Taking Flight

 

Η 3η σχολική εβδομάδα έχει ως κέντρο της την 1η Οκτωβρίου που είναι η παγκόσμια ημέρα ηλικιωμένων και παραδοσιακά συζητάμε για τις σχέσεις των παιδιών με τους παππούδες τους  και ετοιμάζουμε κάτι σχετικό: ένα γράμμα, μια συνέντευξη, μια συλλογή από κοινές φωτογραφίες, μια χειροτεχνία αγάπης, οτιδήποτε για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη και την αγάπη τους τα μικρά μας!

Ταινία Εβδομάδας #3 : Taking Flight


Περιγραφή:

Είναι μια ταινία μικρού μήκους εμπνευσμένη από τη ζωή και την κληρονομιά του Antonio Pasin, εφευρέτη του  βαγονιού Radio Flyer. Το σημερινό βιντεάκι, λοιπόν, αναφέρεται σε μια ημέρα που ο μικρός ήρωας πήγε στον παππού του και ο πατέρας του έφυγε για δουλειά! Ο παππούς, με την αφορμή μιας ανάμνησης, ζει μια μέρα γεμάτη...περιπέτεια με τον εγγονό του!!!Έχει τον τρόπο του για να μετατρέψει τις ώρες εγγονού-παππού σε ένα περιπετειώδες ταξίδι! Μέσα από τη δύναμη της φαντασίας και της επικής περιπέτειας, ένα αγόρι μαθαίνει να είναι παιδί, ένας πατέρας μαθαίνει να είναι μπαμπάς και ένας παππούς μας θυμίζει όλα τα παιδιά.

Αν και στην αρχή έχει κάποιους διαλόγους στα αγγλικά γίνεται κατανοητό εύκολα! 

Για να δείτε το βιντεάκι: 


Συντελεστές:

WILLIAM JOYCE, TRISH FARNSWORTH-SMITH, ROBERT PASIN, LAMPTON ENOCH, WENDELL RILEY

Επίσημη σελίδα: http://takingflightfilm.com/

Ενδεικτικές δραστηριότητες:

  • Περιγραφή των διαφορετικών τοπίων που φαντάζονται ή βρίσκονται.
  • Περιγραφή συναισθημάτων και αναγνώριση εκφράσεων μέσα στην ταινία, Σταματάμε σε διαφορετικές εκφράσεις και αναλύουμε ή δοκιμάζουμε να κάνουμε την ίδια έκφραση,
  • Εξωτερική περιγραφή τριών γενιών: Πώς περιγράφουμε ένα παιδί, έναν ενήλικα και έναν ηλικιωμένο; 
  • ...ή πώς ζωγραφίζουμε τις φιγούρες των 3 γενεών. 
  • Λίστα με τις δικές τους αγαπημένες στιγμές με παππούδες/γιαγιάδες.
  • Τι θα θυμάται το κοριτσάκι που κάθεται στα σκαλιά και τι το αγοράκι; Γιατί;;;
  • Πώς αποκτούμε αναμνήσεις με ανθρώπους που αγαπάμε;


Η συζήτηση για τους ανθρώπους της 3ης ηλικίας και η αγάπη των παππούδων για τα εγγόνια τους αξίζει να μονοπωλήσει τη σημερινή μέρα!

Θα τα ξαναπούμε μέχρι το της εβδομάδας! Το υπόσχομαι!


Όροι πνευματικής ιδιοκτησίας

Το παρόν αρχείο αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του miataximapoiataxi και διατίθεται στον εκπαιδευτικό ιστότοπο miataximapoiataxi.blogspot.com.  Απαγορεύεται οποιαδήποτε εμπορική χρήση χωρίς την άδεια του δημιουργού βάση του νόμου  2121/1993 (ΦΕΚ Α'25, 4/3/93). Επιτρέπεται η ανατύπωση μόνο για ιδιωτική χρήση στα πλαίσια του σχολικού περιβάλλοντος.  Οποιαδήποτε αναφορά στο υλικό πρέπει να αναφέρει την πηγή με υπερσύνδεσμο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου