Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Zoom για μικρούς και μεγάλους!





Ως συνέχεια του προηγούμενου post σας ανεβάζω σήμερα τον οδηγό εγκατάστασης και χρήσης του Zoom για μαθητές.



To Zoom είναι ένα εύχρηστο εργαλείο για να κάνετε ζωντανές συναντήσεις εξ αποστάσεως με τους μαθητές σας. Έχει πολλά πλεονεκτήματα καθώς  επιτρέπει πέρα από λειτουργία κάμερας και μικροφώνου, την καταγραφή της συνομιλίας, το διαμοιρασμό περιεχομένου (φωτογραφίες , έγγραφα) μέσα από clouds, τον κατοπτρισμό οθόνης όλων των συμμετεχόντων, τη χρήση ασπροπίνακα, ημερολόγιο συναντήσεων και πολλά άλλα. Υπάρχει η βασική έκδοση, είναι δωρεάν, όμως έχει το όριο των 40 λεπτών ανά συνάντηση (η εταιρία έχει άρει το όριο λόγω Κορωναϊού).

ΔΕΝ είμαι ειδήμων για να σας κατατοπίσω με αναλυτικές οδηγίες χρήση, όμως πιστεύω ότι μέσα από τα παρακάτω βιντεάκια (στα αγγλικά) θα πάρετε μια ιδέα τι να κάνετε για να ξεκινήσετε:





Εξίσου βοηθητικά είναι και τα Zoom webinar  που μπορείτε να μάθετε καθετί με λεπτομέρειες. Είναι δωρεάν και αφιερώνοντας λίγο χρόνο θα μάθετε πολλά!Δυστυχώς, είναι  κι αυτά  στα αγγλικά. Αν υπάρχει κάποιο αξιόλογο στα ελληνικά θα χαρώ να το προσθέσω στο άρθρο αυτό.




UPDATE 25/3/2020
Τελικά, λίγες μέρες αργότερα από τη δημοσίευση της αάρτησης μου ανακάλυψα τη Χριστίνα Ντουκουζιάνη με ένα πολύ κατατοπιστικό βιντεάκι για το Ζοοm στα ελληνικά.😍







Για να κατεβάσετε τον οδηγό χρήσης και εγκατάστασης για παιδιά μπορείτε να πατήσετε στην παρακάτω εικόνα. Είναι δωρεάν!!!





Αν σας φάνηκαν χρήσιμοι οι οδηγοί θα χαρώ να αφήσετε ένα σχόλιο εδώ ή μία κριτική στο ηλεκτρονικό μου κατάστημα!
😊😊😊


Αν δεν έχετε δει τον Οδηγό Google Classroom για μαθητές πατήστε εδώ.

Ελπίζω όλα αυτά να σας βοηθήσουν για να κάνετε την αρχή! Μη φοβάστε να δοκιμάσετε και να μάθετε καινούρια πράγματα! Όσο ζούμε μαθαίνουμε, μικροί και μεγάλοι!!!

Θα τα πούμε εδώ γύρω!!!
Να προσέχετε...





Όροι πνευματικής ιδιοκτησίας

Το παρόν αρχείο αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του miataximapoiataxi και διατίθεται στον εκπαιδευτικό ιστότοπο miataximapoiataxi.blogspot.com.  Απαγορεύεται οποιαδήποτε εμπορική χρήση χωρίς την άδεια του δημιουργού βάση του νόμου  2121/1993 (ΦΕΚ Α'25, 4/3/93). Επιτρέπεται η ανατύπωση μόνο για ιδιωτική χρήση στα πλαίσια του σχολικού περιβάλλοντος.  Οποιαδήποτε αναφορά στο υλικό πρέπει να αναφέρει την πηγή με υπερσύνδεσμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου