Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Μαθαίνοντας στο σπίτι



Στις επάλξεις -ξανά- για να στηρίξουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες μας! 


Ο κάθε εκπαιδευτικός κρίνει ο ίδιος πώς θα οργανώσει τον τρόπο που θα αντεπεξέλθει στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση που επιτάσσει η εποχή του Κοροναϊού. Ωστόσο, η καλή οργάνωση είναι αυτή που θα βοηθήσει στη σωστή εκμετάλλευση του πολύτιμου χρόνου μας. 

Η δική μου πρόταση σε επίπεδο ασύγχρονης διδασκαλίας είναι  εβδομαδιαίες δραστηριότητες και κουίζ, τα οποία προετοιμάζουμε από πριν και τα έχουν οι μαθητές διαθέσιμα όλη την εβδομάδα. Έτσι, ο εκπαιδευτικός μπορεί να λειτουργήσει πιο υποστηρικτικά στις απορίες των μαθητών και να οργανώσει - εφόσον θέλει - την τηλεδιάσκεψη του , απαλλαγμένος από την  άμεση αναζήτηση  υλικού. 

Δείτε μερικά παραδείγματα:
εδώ είναι εικόνες, αλλά στους μαθητές στέλνουμε έγγραφο με ενεργούς συνδέσμους για διευκόλυνση (όπως παρακάτω).



Μία επιπλέον μικρή,  αλλά σημαντική συμβουλή: οργανώστε το υλικό σας σε παρουσιάσεις Google και κοινοποιήστε τον σύνδεσμο (με κοινή χρήση και μόνο προβολή) προς τους μαθητές σας με email ή στην ασύγχρονη πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε. Έτσι, αν χρειαστεί να κάνετε αλλαγές απλά διορθώνετε στο αρχείο και οι μαθητές σας προβάλλουν το αρχείο με το πρόγραμμα και τους συνδέσμους διορθωμένο. 

Εδώ η δική μου δοκιμή:
Παρουσιάσεις Google εβδομαδιαίο πρόγραμμα δραστηριοτήτων
Αύριο θα δεις πώς να το φτιάξεις κι εσύ βήμα βήμα.😉

Μία άλλη λύση-ίσως βολέψει ορισμένους- είναι να έχουν οι μαθητές ήδη τον σύνδεσμο από πριν κι εσείς να ενημερώνετε κάθε μέρα τις δραστηριότητες. It's up to you! 

 Αγαπάμε τα χρώματα! 🌈
Κατεβάστε το αρχείο δωρεάν πατώντας στην εικόνα:

Εάν δεν ξέρετε πώς να κάνετε δωρεάν λογαριασμό και να κατεβάζετε υλικό από τη σελίδα Teachers Pay Teachers μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες πατώντας εδώ. 

Αν αναρωτιέστε πώς και από πού έβαλα αυτά τα σούπερ ομοιόμορφα εικονίδια στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα δεν έχετε παρά να βρείτε τον τρόπο στην επόμενη ανάρτηση. Θα ανεβάσω ένα βοηθητικό βιντεάκι για να τα χρησιμοποιείτε εύκολα κάθε φορά που τα χρειάζεστε! Μπορείτε να τα εισάγετε σε έγγραφα ή να τα κατεβάσετε για οποιαδήποτε άλλη χρήση.



Υπομονή μέχρι αύριο, λοιπόν! 😉



Όροι πνευματικής ιδιοκτησίας

Το παρόν αρχείο αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του miataximapoiataxi και διατίθεται στον εκπαιδευτικό ιστότοπο miataximapoiataxi.blogspot.com.  Απαγορεύεται οποιαδήποτε εμπορική χρήση χωρίς την άδεια του δημιουργού βάση του νόμου  2121/1993 (ΦΕΚ Α'25, 4/3/93). Επιτρέπεται η ανατύπωση μόνο για ιδιωτική χρήση στα πλαίσια του σχολικού περιβάλλοντος.  Οποιαδήποτε αναφορά στο υλικό πρέπει να αναφέρει την πηγή με υπερσύνδεσμο. 






3 σχόλια:

  1. Σας ευχαριστούμε πολύ για τις όμορφες δημιουργίες και τις ιδέες σας που μοιράζεστε τόσο απλόχερα μαζί μας! Θα ήθελα να σας ρωτήσω ποιο πρόγραμμα ή λογισμικό χρησιμοποιείτε (πολύ όμορφα γραφικά) για να φτιάξετε το υλικό σας. σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαίρομαι που σου αρέσουν Νάντια και ελπίζω να είναι πραγματικά χρήσιμες! Αν αναφέρεσαι στα εικονίδια που χρησιμοποίησα για για να γεμίσω το εβδομαδιαίο πρόγραμμα είναι από flaticon.com. Για τα γραφικά και τις γραμματοσειρές θα βρεις αναφορά πηγής στην τελευταία σελίδα κάθε αρχείου. Κάθε φορά που θέλω να ετοιμάσω κάτι συνδυάζω έτοιμα clip art. Για πολύ καιρό χρησιμοποιούσα-ούσα αρχάρια- απλά το Word Office.Ναι, ναι!!! Αργότερα άρχισα να χρησιμοποιώ μερικά προγράμματα,σε καθένα από τα οποία χρησιμοποιώ κάποιες δυνατότητες ανάλογα με αυτό που θέλω να κάνω. Αυτά είναι το Gimp,το Photoscape,το Paint.net , το Painter Essencials 7 και το Adobe Illustrator (τα 2 τελευταία δεν είναι free). Σε κάθε ένα θα βρεις διαφορετικές δυνατότητες. Πάνω από όλα όμως είναι να το βλέπεις σαν δημιουργία! Όποιο εργαλείο και να έχεις από το πιο απλό μέχρι το πιο περίπλοκο το παν είναι πόση υπομονή, επιμονή, φαντασία και ΟΡΕΞΗ έχεις για να το κάνεις! Ξεκίνα βήμα βήμα και θα έρθει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, Μαρία, θα τα δοκιμάσω. Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή