Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Google Classroom βήμα βήμα για μικρους και μεγάλους!






Έχει περάσει ακριβώς μια εβδομάδα από το κλείσιμο των σχολείων.Τα πράγματα εξακολουθούν να είναι αβέβαια, αλλά ας προσπαθήσουμε να είμαστε αισιόδοξοι και να φερθούμε υπεύθυνα.🙏🙏🙏



Αναζητώντας όλο αυτό το διάστημα μια εύκολη εφαρμογή εξ αποστάσεως για τα παιδιά κατέληξα στο Google Classroom. Έχει πολλά πλεονεκτήματα, είναι εύχρηστη και πιο ευνόητη σε σχέση με άλλες. Επίσης, έχει ελληνικά! Είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει στον εκπαιδευτικό να ανεβάσει εργασίες και υλικό και οι μαθητές να έχουν πρόσβαση σε αυτό οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμούν. Αυτό είναι η ασύγχρονη εκπαίδευση.

Μέχρι εδώ ωραία... Πώς όμως θα δείξεις σε ένα παιδί τι να κάνει και πώς να το χρησιμοποιήσει εξ... αποστάσεως;;; Ετοίμασα ένα pdf με μορφή παρουσίασης που δείχνει βήμα βήμα τι πρέπει να κάνει κάποιος για να μπει και να χρησιμοποιήσει υλικό από μια ψηφιακή τάξη του Google Classroom στο tablet ή στο κινητό.

Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν πατώντας πάνω στη εικόνα.





Αν υπάρξει ενδιαφέρον και το θεωρήσετε πράγματι χρήσιμο, ίσως να ετοιμάσω κάτι αντίστοιχο με οδηγίες για Η/Υ.

Ως βοήθημα για εκπαιδευτικούς που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με την προαναφερόμενη εφαρμογή θα συνιστούσα τα παρακάτω βιντεάκια. Κάποια είναι στα αγγλικά, αλλά είναι σύντομα και κατατοπιστικά!






Προσοχή:

Η εφαρμογή Google Classroom  για να χρησιμοποιηθεί θα πρέπει το ίδιο το σχολείο να κάνει εγγραφή στην υπηρεσία G Suite Education.  Όλα τα δημόσια σχολεία δικαιούνται δωρεάν την υπηρεσία αυτή, αλλά τα προαπαιτούμενα για τη διαδικασία το κάνουν πρακτικά δύσκολο, από ότι διάβασα. Έτσι, αποτελεί μια ανεπίσημη πρόταση προσέγγισης της ψηφιακής τάξης. 


Ξέρω ότι πολλούς συναδέλφους μας έπιασε απροετοίμαστους (βάζω και τον εαυτό μου μέσα ακόμα κι αν είμαι αρκετά εξοικειωμένη με τον H/Y)  για διδασκαλία εξ αποστάσεως. Ενώ όλοι είμαστε μέσα στην τεχνολογική εξέλιξη της εποχής μας, αρκετοί-έως πλειοψηφία-έχουμε διδαχθεί εξ αποστάσεως, αλλά δεν έχουμε διδάξει ποτέ με αυτόν τον τρόπο!
Ο κόσμος της εκπαίδευσης αλλάζει αναγκαστικά, ας το δούμε σαν ευκαιρία.

Μπορούμε, όλα μαθαίνονται! 😉



Όροι πνευματικής ιδιοκτησίας

Το παρόν αρχείο αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του miataximapoiataxi και διατίθεται στον εκπαιδευτικό ιστότοπο miataximapoiataxi.blogspot.com.  Απαγορεύεται οποιαδήποτε εμπορική χρήση χωρίς την άδεια του δημιουργού βάση του νόμου  2121/1993 (ΦΕΚ Α'25, 4/3/93). Επιτρέπεται η ανατύπωση μόνο για ιδιωτική χρήση στα πλαίσια του σχολικού περιβάλλοντος.  Οποιαδήποτε αναφορά στο υλικό πρέπει να αναφέρει την πηγή με υπερσύνδεσμο.



1 σχόλιο:

  1. Υπέροχο το pdf. Εαν σου ζητηθεί και από άλλους, εγώ θα ενδιαφερόμουν πολύ και για οδηγίες προς τους μαθητές που θα χρησιμοποιήσουν το GOOGLE CLASSROOM σε ηλεκτρoνικό υπολογιστή (desktop pc)
    Σ' ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή