Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Ανάρτηση #Νο.1#


Μια τάξη...μα ποια τάξη;;; Περίεργος τίτλος, θα έλεγε κανείς. Όχι, αν είσαι αναπληρωτής δάσκαλος στα χρόνια της κρίσης!Αναζητάς μια θέση κάπου σε ένα σχολείο. Εύχεσαι να έρθει η σειρά σου στον πίνακα αναπληρωτών, να σε πάρουν σε περιοχές που προτιμάς. Μα πάνω από όλα εύχεσαι να είχες μια τάξη, ένα τσούρμο παιδάκια έτοιμα να μάθουν, έτοιμα να παίξουν, έτοιμα να εμπλακούν στη ζωντανή διαδικασία της μάθησης.Σου αρέσει η δουλεία σου, σε διάλεξε ή τη διάλεξες δεν έχει σημασία πια, γιατί έχεις εμπλακεί τόσο πολύ που είναι κομμάτι της ζωής σου αυτό το... "δασκαλίκι".

 Κι ώσπου να έρθει εκείνη η ώρα τι κάνεις; Κάθεσαι και περιμένεις απλά;   Εμένα αυτό δε μου φτάνει. Θυμάμαι τον εαυτό μου να αναζητώ υλικό, ιδέες και εμπειρίες άλλων συναδέλφων στο διαδίκτυο, από τη σχολή ακόμα. Τις χρονιές που εργάστηκα ως εκπαιδευτικός στη δημόσια και στην ιδιωτική εκπαίδευση πήρα μια γεύση για το πώς λειτουργούν τα πράγματα. Σχημάτισα άποψη, τι θα ήθελα να κάνω και τι όχι.

Έχω δει αρκετά και δεν έχω δει ακόμα περισσότερα!Αλλά άρχισα να φτιάχνω κι εγώ με μεγάλη μου χαρά και ευχαρίστηση το δικό μου υλικό! Κι έτσι έρχομαι στο τώρα, που κάθε φορά όταν κάθομαι στον υπολογιστή αναζητώ τρόπους μάθησης, καινούριες ιδέες και τι μπορώ να κάνω ως διδάσκουσα απέναντι στα παιδικά μάτια. Δε με καλύπτει ένα ξερό βιβλίο...ούτε τα παιδιά βεβαίως!

 Ουσιαστικά, σε αυτό το blog θα φιλοξενώ τα καλύτερα, τα σημαντικότερα, τα πιο ενδιαφέροντα που μου συμβαίνουν, όσο ανακαλύπτω ποσό όμορφο είναι να βρίσκεις τρόπους να διδάξεις σε μια τάξη, σε ένα ή σε περισσότερα παιδιά.  Κάθε φορά που θα κάνω κάποια ανάρτηση θα δημοσιοποιώ υλικό που έφτιαξα, κάτι που διάβασα και άξιζε, κάτι που σκέφτηκα. Δε ξέρω για ποια τάξη από όλες...Σε κάθε ανάρτηση που θα αφορά μια συγκεκριμένη τάξη θα υπάρχει ετικέτα, ώστε να τη βρίσκετε εύκολα. Σε αναρτήσεις πιο γενικές από την ύλη της κάθε τάξης, θα υπάρχει ετικέτα με θεματολογία. Είμαι πάντα εδώ για κριτική και σχόλια, η ανατροφοδότηση σε αυτό το ταξίδι είναι πάντα σημαντική! Για να μάθω και από εσάς... Άλλωστε, όσο ζούμε μαθαίνουμε!

Είμαι η Μαρία Χατζηλούδη και κάπως έτσι το ταξίδι μου στη "blogoσφαιρα" ξεκινά! Κάλως σας ήρθα!



5 σχόλια:

  1. Καλή αρχή Μαρία!!! Καλή δύναμη! Συγχαρητήρια για το εγχείρημα αυτό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ Φωτεινή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλη αρχη. Πολυ ενδιαφέρον το περιεχομενο σου. Είναι πολύ ωραίο και ενθαρρυντικό να βλέπεις νέους ανθρώπους να έχουν ορεξη και αγαπη γι αυτό που κάνουν. Καλη επιτυχία!
    meandmamablog.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια πολύ ωραία δουλειά.Μόλις σήμερα ανακάλυψα το μπλογκ σου.Καλή συνέχεια και καλή δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλά λόγω κάποιας ρύθμισης που αγνοούσα δεν έβλεπα τα σχόλια σας!

      Διαγραφή