Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Αναζητώντας Κρυπτογραφημένες Λεξεις

        Ένα από τα πρώτα παιχνίδια που δοκίμασα μέσα στην ΤΥ ΖΕΠ, με δύο αλλά και με περισσότερα παιδιά είναι αυτό που εγώ ονόμασα: "Αναζητώντας Κρυπτογραφημένα Αντικείμενα ". Το έχω δοκιμάσει και σε τάξη Α΄ Δημοτικού και νομίζω πήγε πολύ καλά! 

      Πρόκειται για ένα παιχνίδι όπου τα παιδιά αναγνωρίζουν εικόνες και αφού βρουν το πρώτο γράμμα τοποθετούν το αντίστοιχο καπάκι στη σωστή θέση. Έπειτα διαβάζουν και αναζητούν τη λέξη που βρήκαν σε ένα σύνολο καρτελών. Τις καρτέλες αυτές καλούνται να τις τοποθετήσουν στο σωστό σημείο της τάξης.
     
     
   Το συγκεκριμένο πακέτο περιλαμβάνει λέξεις που σχετίζονται με τη σχολική αίθουσα.Τα υλικά που απαιτούνται είναι απλά: καπάκια όσα και τα γράμματα των λέξεων , καρτέλες με κρυπτογραφημένα εικόνες και καρτέλες-ταμπέλες για την τάξη. Σας συνιστώ να πλαστικοποιήσετε τις καρτέλες για μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο. Στο πακέτο θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για το παιχνίδι σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, τους εκπαιδευτικούς σκοπούς που εξυπηρετεί και κάποιες προτεινόμενες επεκτάσεις οι οποίες μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα από τον/την κάθε εκπαιδευτικό. 

Για να κατεβάσετε και εκτυπώσετε το αρχείο πατήστε πάνω στην επόμενη εικόνα. Απαιτείται λογαριασμός στο Teacher Pay Teachers. Μπορείτε να κάνετε έναν δωρεάν με τη βοήθεια  του post εδώ. Το αρχείο κατεβαίνει σε μορφή pdf. Εάν δεν μπορέσετε να το ανοίξετε πατήστε "δεξί κλικ", =>"άνοιγμα με..."και επιλέξτε το Adobe Reader.

 Αναζητώντας Κρυπτογραφημένες Λέξεις





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου