Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Αφίσα με κανόνες για σύγχρονες συναντήσεις (Webex/Zoom)

 



Όπως σας έχω αναφέρει στο προηγούμενο post , έχω έτοιμο ένα αρχείο που θα σας φανεί χρήσιμο, εάν κάνετε σύγχρονη διδασκαλία. Πρόκειται για ένα αρχείο παρουσιάσεων το οποίο περιλαμβάνει κάποιες βασικές συμβουλές για το Zoom ή το Webex. Οι μαθητές/τριες πρέπει να ακολουθούν σε κάθε  online  μάθημα κανόνες, ώστε να διευκολύνουν τη συμμετοχή τους και την επικοινωνία τους με τον εκπαιδευτικό και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Μπορείτε να το στείλετε νωρίτερα ή να το προβάλετε με κοινή χρήση οθόνης κατά την έναρξη κάθε μαθήματος, ως υπενθύμιση!

Το αρχείο διατίθεται σε μορφή  Power Point  αλλά και ως έγγραφο σε παρουσιάσεις της Google (Google Slides). Eίναι επεξεργάσιμο, ώστε να προσθέσετε το δικό σας Avatar/Bitmoji. Μπορείτε, επίσης, να αλλάξετε το κείμενο. 

Για να κατεβάσετε το δωρεάν αρχείο ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Κατεβάστε το αρχείο δωρεάν από το Teachers Pay Teachers πατώντας εδώ.  

Αν δεν έχετε ήδη λογαριασμό εγγραφείτε δωρεάν ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ. Το αρχείο που θα κατέβει είναι συμπιεσμένο και περιέχει ένα Power Point και ένα PDF με υπερσύνδεσμο αντιγραφής. Επιλέγετε να εργαστείτε  με όποιο θέλετε εσείς.


2. Για το αρχείο PDF που θα κατέβει πατήστε το κουμπί  ( "σύνδεσμος για αντίγραφο εδώ") και  κάντε το δικό σας αντίγραφο στο Google Drive.  Για το βήμα αυτό απαιτείται λογαριασμός Gmai: στην νέα καρτέλα που θα ανοίξει στον φυλλομετρητή σας πατήστε "Δημιουργία αντιγράφου". Με αυτό τον τρόπο αποκτάτε ένα ίδιο αρχείο στο Google Drive σας το οποίο ανήκει μόνο σε εσάς και μπορείτε να το επεξεργαστείτε κατά βούληση.



👉Για να βάλετε το δικό σας Βitmoji :
  • πρέπει να έχετε κατεβάσει την εφαρμογή πρώτα στο κινητό σας, 
  • να δημιουργήσετε εκεί την εικόνας σας, 
  • να κατεβάσετε την αντίστοιχη επέκταση  στον Chrome (δείτε περισσότερες πληροφορίες για τις επεκτάσεις Chrome στο άρθρο εδώ)  και 
  • να διαλέγετε απευθείας την εικόνα που θέλετε να εισάγετε στις διαφάνειές σας με ένα κλικ!

Εύχομαι ένα καλό, ασφαλή  και ξεκούραστο Σαββατοκύριακο για όλους σας !




Όροι πνευματικής ιδιοκτησίας

Το παρόν αρχείο αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του miataximapoiataxi και διατίθεται στον εκπαιδευτικό ιστότοπο miataximapoiataxi.blogspot.com.  Απαγορεύεται οποιαδήποτε εμπορική χρήση χωρίς την άδεια του δημιουργού βάση του νόμου  2121/1993 (ΦΕΚ Α'25, 4/3/93). Επιτρέπεται η ανατύπωση μόνο για ιδιωτική χρήση στα πλαίσια του σχολικού περιβάλλοντος.  Οποιαδήποτε αναφορά στο υλικό πρέπει να αναφέρει την πηγή με υπερσύνδεσμο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου