Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Βασικός Oδηγός Teachers Pay Teachers

     
       Έπειτα από κάποια μηνύματά σας την περασμένη εβδομάδα, θα επιχειρήσω με αυτήν την ανάρτηση  να σας δείξω όλα όσα έχω μάθει για τη σελίδα Teachers Pay Teachers (TpT), ώστε να διευκολύνω τους συναδέλφους να βρουν εκπαιδευτικό υλικό, αλλά και να αποκτήσουν τη δυνατότητα να διαθέσουν το δικό τους. Για να μάθετε κάποιες γενικές πληροφορίες για τη ύπαρξη της σελίδας μπορείτε να δείτε στην ανάρτηση Tι είναι το Teachers Pay Teachers. Δεν είμαι η ειδικός πάνω σε αυτό και ότι έχω μάθει είναι εμπειρικά και μέσα από ψάξιμο και διάβασμα. Ξέρω, όμως, ότι έχω βρει πολύ υλικό που με έχει βοηθήσει! Ξέρω ότι πολλοί από εσάς αναρωτιέστε τι και πώς και δεν έχετε καταφέρει να βρείτε πώς ακριβώς λειτουργεί!


Το εμπόδιο που μπορεί να συναντήσετε κάποιοι είναι η αγγλική γλώσσα, αλλά με λίγο ψάξιμο ή με μια μετάφραση της σελίδας στο Google Chrome θα τα καταφέρετε. Παρ' όλα αυτά στην αναζήτηση, όπου απαιτούνται λέξεις-κλειδιά, πρέπει σίγουρα να αναζητήσετε σε αγγλικά. Να είναι καλά το Google Translate!
Πάμε να τα δούμε σταδιακά με εικόνες:

1. Ας ξεκινήσουμε ανοίγοντας τη σελίδα teacherspayteachers.com. Η σελίδα που θα ανοίξει θα έχει την παρακάτω μορφή:


Εάν έχετε έχετε ήδη λογαριασμό βάζετε τα στοιχεία σας στην αριστερή πλευρά  και πατήστε Log In.

 2. Εάν δεν έχετε λογαριασμό πατήστε στο Register. Θα σας βγάλει μία καρτέλα για εισαγωγή των στοιχείων σας.  Μόλις τα συμπληρώσετε πατήστε Join Now.





3. Μόλις συνδεθείτε στον λογαριασμό σας, έχετε μπροστά σας την αρχική σελίδα με την αναζήτηση ψηλά στο κέντρο και το όνομα σας πάνω δεξιά. Πατώντας δίπλα του, στο My TpT, θα ανοίξει μια καρτέλα με όλες τις δυνατότητες σας:


Λίγα λόγια για την κάθε δυνατότητα:
My Accound : τα στοιχεία (κυρίως για μεταβολή των στοιχείων σας)
TpT Creadit Balance: πόντους από αγορές (με κάθε δολάριο που ξοδεύετε μαζεύετε πόντους και τους εξαργυρώνετε με έκπτωση σε μελλοντικές αγορές σας, αρκεί όμως να επιστρέψετε και να αξιολογήσετε το προϊόν που αγοράσατε!)
Inbox: ταχυδρομείο (για ενημερωτικά e-mail)
Become a Seller: για να γίνεις πωλητής/τρια υλικού (απαιτούνται περισσότερα στοιχεία από όσα σε έναν απλό χρήστη)
My Wish List: λίστα επιθυμιών (είναι το καλάθι που συγκεντρώνεις όσα δε θέλεις να χάσεις και θα ήθελες να αγοράσεις μελλοντικά)
My Purchases: οι αγορές σας (οτιδήποτε έχετε αγοράσει ή κατεβάσει δωρεάν υπάρχει εδώ. Μπορείτε να ανατρέξετε, να το ξανακατεβάσετε χωρίς χρέωση και να επιστρέψετε για να αξιολογήσετε ή να σχολιάσετε το προϊόν, δείτε παρακάτω πώς)
My favourite sellers: αγαπημένοι πωλητές/τριες (μπορείτε να επεξεργαστείτε τη λίστα με τους αγαπημένους/ες σας πωλητές/τριες, δείτε και παρακάτω)



4. Ξεκινήστε αναζητώντας:
Πολλές φορές μπορεί να βρεθείτε στο TpT μέσα από έναν υπερσύνδεσμο του Pinterest ή μιας άλλης σελίδας (στην δική μου περίπτωση το Blog). Όπως και να ανοίξετε τη σελίδα σίγουρα μπορείτε να ξεκινήσετε κάνοντας μια αναζήτηση για το υλικό που θέλετε, δείτε προσεκτικά στην παρακάτω εικόνα 5 τρόπους για να ξεκινήσετε να αναζητάτε υλικό.



5. Όταν βρείτε ένα προϊόν που θέλετε πατάτε πάνω στην εικόνα του και σας βγάζει την παρακάτω σελίδα, με τα βέλη μπορείτε να δείτε όλα τα βασικά μέρη (πατήστε πάνω της για να τη δείτε μεγαλύτερη).



Εάν το προϊόν που θέλετε δεν είναι δωρεάν τότε επάνω δεξιά (κάτω από το όνομα χρήστη σας) θα έχετε το παρακάτω τμήμα:


Οι αγορές  μπορούν να γίνουν με πιστωτική, με κάρτα PayPal ή με εξαργύρωση των πόντων που έχετε μαζέψει από προηγούμενες αγορές σας.  Μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε κάρτα σας PayPal εύκολα. Εμένα με βοήθησαν οι πληροφορίες που βρήκα εδώ και εδώ.
Εάν πατήσετε να αγοράσετε το ψηφιακό προϊόν με κάρτα θα σας βγάλει στην παρακάτω καρτέλα.



6. Όταν πια θα έχετε κάνει την αγορά σας, θα κατέβει αυτόματα στο υπολογιστή σας το ψηφιακό αρχείο που επιλέξατε. Εάν είναι μεγάλου μεγέθους κατεβαίνει συμπιεσμένο. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση  στα αρχεία που έχετε κατεβάσετε στο παρελθόν από το My Purchases. Στη συγκεκριμένη δυνατότητα (την είδαμε στο 3ο βήμα) μπορείτε να κατεβάσετε τα αρχεία σας ξανά χωρίς επιπλέον χρέωση. Επίσης, εκεί επιστρέφετε για να αξιολογήσετε το προϊόν, να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε κάτι σχετικό.Να σημειώσουμε εδώ ότι η αξιολόγηση είναι σημαντική και για τους ανθρώπους που δημιουργούν το υλικό, ώστε να το βελτιστοποιούν, αλλά και για τους ανθρώπους που αναζητούν κάτι που θα καλύψει τις ανάγκες τους. Για αυτό μην παραλείπετε να πείτε τη γνώμη σας,τις ερωτήσεις σας ή απλά ένα ευχαριστώ!



7. Τέλος, ακολουθείτε αγαπημένους σας πωλητές πατώντας Follow Μe όταν επισκέπτεστε το κατάστημα τους. Με αυτόν τον τρόπο ενημερώνεστε με e-mail κάθε φορά που ανεβάζουν ένα νέο προϊόν ή μία προσφορά.Στη σελίδα υπάρχουν πολλές φορές περίοδοι εκπτώσεων!


Για να επεξεργαστείτε τη λίστα με τους χρήστες που ακολουθείτε μπορείτε να μεταβείτε στην παρακάτω καρτέλα πατώντας στο My Favoyrite Sellers . Μπορείτε να διαγράψετε κάποιον από τη λίστα ή απλά να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις που σας έρχονται με e-mail.




Αυτά για σήμερα... Ελπίζω να βοήθησα έστω και λίγο και να έλυσα κάποιες από τις απορίες σας! Αν θέλετε να ενημερώνεστε για κάθε νέα ανάρτηση απευθείας στο e-mail σας, μπορείτε να εγγραφείτε στη νέα φόρμα που υπάρχει στη δεξιά στήλη του Blog.


UPDATE 12/5/2020:

Ως απάντηση στα ερωτήματά σας σάς παραθέτω κάποιες πιο λεπτομερείς εικόνες από τη διαδικασία πληρωμής:

Όταν επιλέξετε ένα προϊόν και το βάλετε στην κάρτα (ADD CART), θα δείτε πάνω πάνω δεξιά ένα καλαθάκι με τη λέξη Cart. Πατώντας επάνω του βλέπετε ό,τι επιλέξατε για αγορά. Στη σελίδα αυτή θα παρατηρήσετε επάνω δεξιά τη συγκεκριμένη περιοχή:

Πατώντας Secure Checkout ανοίγει ένα παράθυρο για να γράψετε κάποια στοιχεία σας και ανάμεσα σε αυτά είναι και ο τρόπος πληρωμής:


Αν πατήσετε με κάρτα θα βγείτε στο παρακάτω παράθυρο στο οποίο βλέπετε τις δυνατότητες πληρωμής 

και αν επιλέξετε πληρωμή με λογαριασμό Paypal θα έχει το Paypal button   για να συνδεθείτε με τον ψηφιακό σας λογαριασμό. 

 
  Σε κάθε περίπτωση αποστέλλεται αυτόματα e-mail με απόδειξη για την αγορά σας και μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο που αγοράσατε ξανά και ξανά-ακόμα κι αν προσθέσω νέα στοιχεία- από το πεδίο My Perchases.Εκεί μπορείτε να τα αξιολογήσετε αφού τα χρησιμοποιήσετε! Η ανατροφοδότηση είναι στοιχείο που συμβάλλει στην παραγωγή αξιόλογου εκπαιδευτικού υλικού!



 Να είστε καλά και να περνάτε όμορφα!
Θα τα πούμε σύντομα!

4 σχόλια:

  1. Μαρία, σε ευχαριστούμε πολύ για όλες τις πληροφορίες, για όλο τον κόπο που έκανες. Είναι πολύ χρήσιμες πραγματικά! Πιστεύω ότι οι εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα δεν είναι εξοικειωμένοι με το ΤρΤ. Ήρθε ο καιρός να το ανακλύψουν... Σ ευχαριστούμε και πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Ευαγγελία! Κι εγώ αυτό παρατήρησα κι έτσι αποφάσισα να συντάξω αυτόν τον οδηγό. Ελπίζω να βοηθήσει τους συναδέλφους!!!

      Διαγραφή
  2. καλημερα!συγχαρητήρια για την τοσο καλη δουλεια! θα ηεθελα να ρωτησω για το πως γινεται η πληρωμη...βαζεις καποιο λογαριασμο;
    σας ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα καλά σας σχόλια!Επειδή δεν μπορώ να προσθέδω εδώ εικόνες, ενημέρωσα την παραπάνω ανάρτηση με κάποια επιπλέον στιγμιότυπα ώστε να είναι πιο σαφείς οι επιλογές για προϊόντα προς αγορά. Στη διάθεσή σας!

      Διαγραφή