Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Πυθαγόρειος Πίνακας Πολλαπλασιασμού με οδηγούς
Ο Πυθαγόρειος Πίνακας Πολλαπλασιασμού είναι αδιαμφισβήτητα ένα πολύτιμο εργαλείο στην εκμάθηση και στην εξάσκηση των βασικών γεγονότων του πολλαπλασιασμού. Υπάρχει, όμως, ένας τρόπος για να γίνει πιο ενδιαφέρον και πιο παιχνιδιάρικος στα μάτια των παιδιών. 
Με τις "μαγικές" λωρίδες τα παιδιά ακολουθούν τις διαδρομές και βρίσκουν τα γινόμενα των πολλαπλασιασμών από το 1 ως το 10.

Πιο συγκεκριμένα, στο αρχείο, που μπορείτε να κατεβάσετε πατώντας στην εικόνα, περιλαμβάνεται ο πίνακας πολλαπλασιασμού σε δυο διαφορετικές εκδοχές: γεμάτος και άδειος. Μια καλή ιδέα είναι να εκτυπώσετε τον πίνακα και κάθε φορά που μαθαίνουν κάποιον πολλαπλασιασμό να χρωματίζουν και το αντίστοιχο κομμάτι. Διαλέξτε οποίον πίνακα προτιμάτε ανάλογα με τη διδασκαλία σας.

 Επιπλέον, περιλαμβάνονται οι οδηγοί, που εγώ τους παρουσιάζω στα παιδιά ως "μαγικές λωρίδες". Θα τους βρείτε ασπρόμαυρους και έγχρωμους. Προσοχή κατά την κατασκευή: αφού κόψετε το περίγραμμα από τους οδηγούς στο εσωτερικό κόβετε, με κοπίδι, ΜΟΝΟ τις διπλές γραμμές.  Έπειτα, τοποθετείτε τους οδηγούς πάνω στον πίνακα, όπως φαίνεται στις εικόνες, και κολλήστε με λίγη ταινία το κομμένο μέρος του ενός οδηγού. 

Οδηγίες θα βρείτε και στο αρχείο που μπορείτε να κατεβάσετε.

Το αποτέλεσμα των φωτογραφιών μπορείτε να το έχετε εκτυπώνοντας τις ασπρόμαυρες σελίδες σε έγχρωμα χαρτονακια Α4 (κίτρινο και κόκκινο εδώ). Εννοείται η πλαστικοποίηση είναι η καλύτερη λύση για μεγαλύτερη αντοχή!


Για να κατεβάσετε το αρχείο πατήστε στην παρακάτω εικόνα. Για να κατεβάσετε και εκτυπώσετε το αρχείο πατήστε πάνω στην επόμενη εικόνα. Απαιτείται λογαριασμός στο Teacher Pay Teachers. Μπορείτε να κάνετε έναν δωρεάν με τη βοήθεια  του post εδώ. Το αρχείο κατεβαίνει σε μορφή pdf.Με τον πολλαπλασιασμό θα έχουμε και συνέχεια στις επόμενες αναρτήσεις. Ακολουθείστε το Blog και γίνετε αναγνώστης του ώστε να λαμβάνετε πρώτοι email για κάθε καινούρια ανάρτηση.

Και κάτι για το τέλος...

Μια που η "Αριάδνη", όχι μόνο ήρθε αλλά θα μείνει περισσότερο από όσο θα θέλαμε, εκμεταλλεύομαι την ευκαιρία να σας παρουσιάσω το χιονισμένο Διδυμότειχο, την πόλη μου. Μια όμορφη και ιστορική πόλη, αλλά δυστυχώς ανεκμετάλλευτη για τις ομορφιές της και την ιστορική σημασία της, όπως πολλές ακόμα στην Ελλάδα... Εμείς το χιόνι το ξέρουμε και το ζούμε κάθε χρόνο, λίγο ή πολύ, αλλά φέτος είναι το κάτι άλλο!!! 12 μέρες με καθημερινή χιονόπτωση και συνεχίζουμε...!


 Θα τα πούμε σύντομα φίλοι μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου