Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Μια Εκατοντάδα Παρακαλώ!

              Υπάρχουν πολλά εργαλεία μαθηματικών ειδικά στις μικρές τάξεις, αλλά αυτό που έχω ξεχωρίσει και το δουλεύω πάαααρα πολύ είναι ο Πίνακας της Εκατοντάδας ή ο Πίνακας των 100. Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που μπορεί να εκτυπωθεί εύκολα για κάθε παιδί και δεν πιάνει ιδιαίτερο χώρο. Εξυπηρετεί ιδιαίτερα στην........ εκμάθηση της θεσιακής αξίας των διψήφιων αριθμών, των προσθαφαιρέσεων με πάτημα στη δεκάδα μεταξύ διψήφιων ή διψήφιου με μονοψήφιο και στην αισθητοποιηση των αριθμών ως το 100. Υπάρχει μία πληθώρα δραστηριοτήτων που μπορούμε να κάνουμε με βάση τον πίνακα της εκατοντάδας και τα παιδιά μπορούν να εξοικειωθούν με τους διψήφιους αριθμούς στην Α΄και Β΄ Δημοτικού. Σας χρωστώ μια ξεχωριστή ανάρτηση με τα παιχνίδια της εκατοντάδας που χρησιμοποιώ συχνά...


Για σήμερα έχω φτιάξει ένα αρχείο με διάφορους πίνακες εκατοντάδας, μπορείτε να διαλέξετε όποιον σας εξυπηρετεί περισσότερο στη διδασκαλία σας και να τον εκτυπώσετε από το  ΔΩΡΕΑΝ αρχείο παρακάτω. Συμβουλή: πλαστικοποιήστε για να αντέξει όσο το δυνατόν περισσότερο! Στο αρχείο περιλαμβάνεται και το "μαγικό" παράθυρο της εκατοντάδας. Πρόκειται για ένα παράθυρο που το εκτυπώνουμε και το κόβουμε γύρω γύρω . Κάνουμε εσωτερικές εγκοπές με ένα κοπίδι σε σχήμα # πάνω στις μαύρες γραμμές και είναι έτοιμο! Με το "μαγικό" παράθυρο οι μαθητές/τριες μπορούν να σταματούν μόνοι τους ή με καθοδήγηση (π.χ. ψάχνω έναν αριθμό με 3 δεκάδες και 7 μονάδες...) σε έναν αριθμό και να βρίσκουν τον προηγούμενο, τον επόμενο του, την προηγούμενη  και την επόμενη δεκάδα του. 


Για να κατεβάσετε το ΔΩΡΕΑΝ αρχείο με τους πίνακες και το "μαγικό" παράθυρο πατήστε στην εικόνα παρακάτω.Απαιτείται λογαριασμός στο Teacher Pay Teachers. Μπορείτε να κάνετε έναν δωρεάν με τη βοήθεια  του post εδώ


Επιπλέον, μπορούμε να καθοδηγήσουμε τους μαθητές/τριες μας να χρησιμοποιούν συγκεκριμένες στρατηγικές πάνω στον πίνακα των 100, ώστε να βρουν το αποτέλεσμα που αναζητούν. Υπάρχει αρχείο με οδηγίες για τον πίνακα της εκατοντάδας στο προσωπικό μου κατάστημα TpT.
Για να κατεβάσετε το βοηθητικό πακέτο με τις στρατηγικές χρήσης του πίνακα της εκατοντάδας πατήστε στην εικόνα:


Επίσης, δείτε και το πακέτο με τις αφίσες για τις στρατηγικές πρόσθεσης για την Α΄ Δημοτικού πατώντας στο TpT.Θα επανέλθω το συντομότερο!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου